Citroën C4 kot hibrid

27. 6. 2010
Deli

Glavna Citroënova atrakcija domačega pariškega avtomobilskega salona bo popolnoma novi petvratni C4, o katerem že krožijo fotografije in prve informacije.

Oblikovno gre za povsem nov izdelek, tehnično gledano pa bo novi C4 pomenil korak naprej, saj se bo prodajal tudi kot hibrid.

Na voljo bosta dve hibridni izvedenki dizelskega motorja moči 68 in 82 kilovatov (e-HDi), sprva z majhnim izpustom CO2, 109 gramov na prevoženi kilometer, ki se bo kasneje znižal pod 100, na 99 g/km.

Pri Citroënu vedo povedati, da je v C4 vgrajenih 15 odstotkov za okolje neškodljivih materialov, kar je rekord v skupini PSA Peugeot Citroën.

Meter pove, da je novi petvratni C4 v primerjavi s predhodnikom v dolžino zrasel za pet centimetrov, v širino za dva in v višino za tri centimetre. Več je notranjega prostora, predvsem za glave, izboljšana je dostopnost do sedežev, prtljažnik pa je s 408 litri v vrhu razreda.

Motorjem so namenjeni ročni in robotizirani menjalniki, na splošno pa je novi C4 bolje opremljen od predhodnika. Na krovu bodo sistem za nadzor mrtvega kota in Citroën eTouch, ki zajema klic v sili in asistenco za lokalizacijo vozila. Prednja sedeža bosta lahko tudi masirala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol