Citroën in DS pokazala študijo Divine

5. 9. 2014
Deli

Citroën in DS z roko v roki razkrila študijo Divine.

Zdaj je že jasno, da je Citroën z linijo DS zadel v polno. V zgolj štirih letih so prodali več kot 500.000 svtomobilov, kar je po njihovem mnenju dovolj, da si pomahajo v slovo. No, ali pa pozdravijo kot novi partnerji, saj se Citroën in DS ločujeta. DS bo poslej svoja znamka, posledično s svojimi modeli. Tudi zaradi tega, delno pa zaradi prihajajočega pariškega avtomobilskega salona so Francozi pokazali novo študijo, poimenovano Divine DS.

DS bo seveda skušal nadaljevati poslanstvo, s katerim se je rodil - oblikovno drzni avtomobili z zmogljivimi motorji in nadpovprečno opremljenostjo. Divine ni izjema; oblikovno zelo futurističen avtomobil, je štirivratna limuzina dolga 4,21 metra in skoraj dva metra široka. Kar 20-palčna kolesa še bolj poudarijo moč in karizmo avtomobila. K njej se odlično poda tudi sicer le 1,6-litrski bencinski motor THP, ki pa ob pomoči turbopuhala postreže s kar 270 'konji'.

Več kot posebna je tudi notranjost. Pod prestižne materiale so se podpisale priznane znamke, kot so Seton (usnje), Maison Lasage (posebne vezenine) in Swarovski (kristali). Seveda je govora o študiji, ki kot taka ne bo ugledala luči serijske proizvodnje, a sanje so dovoljene. Še več, s študijo Divine pri DS pač nakazujejo, v katero smer se bo odvijala njihova oblikovna strategija, kako odlične bodo notranjosti prihajajočih modelov in kako ekološko neškodljivi a hkrati zmogljivi bodo DS-ovi motorji.

Študija DS Divine bo razstavljena na natečaju uglajenosti v Chantillyju v nedeljo, 7. septembra 2014, nato pa seveda še na pariškem avtomobilskem salonu od 2. oktobra 2014 naprej.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja