Citroen pripravlja par retro konceptov ob stoletnici znamke

13. 2. 2019 | Jure Šujica
Deli
Citroen pripravlja par retro konceptov ob stoletnici znamke (foto: Youtube/Citroen)
Youtube/Citroen

Hkrati naj bi oba avtomobila pripomogla k drugačnemu dojemanju elektromobilnosti, prvi pa bo na ogled postavljen že v Ženevi.

Francoska avtomobilska znamka Citroen letos praznuje okrogel jubilej – 100. obletnico izdelave prvega avtomobila in posledično ustanovitve znamke. Tako letos pričakujemo kar nekaj svečanih dogodkov in glede na to, da gre za znamko, ki se v svojih avtomobilih pogosto spogleduje s svojo preteklostjo, je pričakovati, da bodo letos temu namenili še posebno pozornost.

Kot vse kaže Citroen, ki se vse bolj spogleduje z električno mobilnostjo, prvo izmed dveh konceptnih novosti napoveduje na avtomobilskem salonu v Ženevi, kar je v nedavnem videu na družbenem omrežju Twitter potrdila generalna direktorica francoske znamke, Linda Jackson. V tem primeru naj bi šlo za manjši električni mestni avtomobil, katerega detajle lahko vidimo tudi v videu, po besedah podjetja pa naj bi šlo za enega od najpomembnejših avtomobilov po modelu 2CV.

Drugi koncept, ki ga Citroen pripravlja za predstavitev v maju, bo z izjemo električnega pogona njegovo popolno nasprotje. Njegovo predstavitev je načrtovana na dogodku VivaTech, ki bo v Parizu potekal med 16. in 18. majem, namenjenem francoskim zagonskim ali tako imenovanim start up podjetjem. Citroen je namreč z njihovo pomočjo izdelal koncept vozila, ki bo potnike razvajal z zvrhano mero udobja, hkrati pa na novo definiral električno mobilnost, preostale podrobnosti pa za zdaj ostajajo skrivnost.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja