Daimler je ustanovil oddelek za razvoj in prodajo stacionarnih električnih baterij

19. 6. 2016
Deli

Daimler AG je ustanovil oddelek Mercedes-Benz Energy GmbH, ki mu bo zaupal razvoj prodajo in vgradnjo stacionarnih naprav za shranjevanje električne energije, ki jih bo sicer še naprej izdeloval Daimlerjev drugi oddelek Deutsche ACCUMOTIVE GmbH.

Deutsche ACCUMOTIVE je sicer stacionarne sisteme začel že aprila dobavljati nemškim gospodinjstvom, z ustanovitvijo oddelka Mercedes-Benz Energy GmbH pa bodo ponudbo razširili tudi na mednarodni trg. Daimler s tem vstopa tudi na trg, ki je veliko bolj raznovrsten od avtomobilskega, saj sega vse od majhnih zasebnih nepremičnin do velikih industrijskih objektov. Oddelek je svoje poslovanje začel z petdesetimi zaposlenimi, do konca leta bi radi njihovo število povečali na sto, do konca prihodnjega leta pa naj bi delovno silo podvojili.

V sistem je sicer mogoče povezati do osem stacionarnih naprav za shranjevanje električne energije, v katerih so litij-ionske baterije s kapaciteto 2,5 kWh, ki skupaj zagotovijo možnost shranjevanja električne energije s kapaciteto 20 kWh. To velja za gospodinjske sisteme, saj se v industrijski rabi kapacitete lahko precej povečajo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja