DARS bo v nedeljo odstranil zaporo na viaduktu Ravbarkomanda

8. 12. 2017 | Jure Šujica
Deli
DARS bo v nedeljo odstranil zaporo na viaduktu Ravbarkomanda (foto: DARS)
DARS

Zaradi odstranjevanja zapor lahko pride do dodatnih zastojev.

Po obilici slabe volje zaradi zapore avtocestnega odseka med Postojno in Uncem, ki je potekala od konca pomladi in skozi celo poletje, se zadeva sedaj umirja. Po uspešnem zaključku del in odprtju odseka med Uncem in viaduktom Ravbarkomanda bodo v nedeljo, 10. decembra sprostili promet tudi na viaduktu samem, s čimer bo avtocesta v celoti odprta v obe smeri.

Dela bodo v nedeljo potekala predvidoma od 6. ure zjutraj do 18. ure popoldan, v tem času pa bo promet v smeri proti Ljubljani potekal zgolj po enem zoženem pasu. Promet po avtocesti v smeri proti Kopru medtem že od srede poteka brez težav po obnovljenem delu viadukta. Na Darsu sicer zaradi dodatne zapore ceste opozarjajo na možnost zastojev zaradi praznika, ki ga v petek, 8. decembra praznujejo v Avstriji, Italiji in delu Švice.

Z odprtjem obnovljenega dela viadukta Ravbarkomanda Dars zaključuje prvi del obnovitvenih del na omenjenem odseku. Drugi del obnove se bo pričel v letu 2018. Datum pričetka del še ni določen, a se bodo zažela tako, ko bodo vremenske razmere to omogočale. Obseg del pa bo precej manjši, predmet obnove bo polovica viadukta, po katerem je trenutno speljan promet, dela pa morajo biti zaključena v roku 123 dni od začetka izvajanja.

Jure Šujica
Foto: Dars

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja