DARS se pripravlja na popravilo viadukta Peračica

26. 2. 2018 | Jure Šujica
Deli

Dela se bodo izvajala v spomladanskem času in naj bi bila zaključena še pred začetkom poletnih počitnic.

Letošnjo pomlad na gorenjski avtocesti znova lahko pričakujemo cestna dela. Čeprav je bil zgrajen in prometu predan šele pred dobrimi desetimi leti, bo namreč obnove potreben viadukt Peračica v smeri proti Jesenicam. Za podrobnosti v zvezi s projektom smo se obrnili na Družbo za avtoceste Republike Slovenije (DARS), ki pojasnjuje, da pri omenjenem projektu ne gre za večja dela, ampak le za manjše popravke.

Na DARS-u tako pojasnjujejo, da gre pri obnovitvenih delih za odpravo napak po koncu desetletne garancije, ki jo je dal izvajalec del, propadlo podjetje SCT. Ker je šlo omenjeno podjetje v vmesnem času v stečaj, bo za organizacijo del in njihovo financiranje poskrbela Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je prevzela dolgove SCT-ja. V nasprotnem primeru bi se DARS odprave težav in financiranja lotil sam.

Ob poteku omenjene garancije je bil torej opravljen inšpekcijski pregled objekta, ki je na objektu razkril številne manjše nepravilnosti. V sklopu obnovitvenih del bodo tako potrebni zalivanje manjših razpok, zamenjava korodiranih vijakov, zamenjava dotrajanega tesnilnega kita, delno popravilo dilatacije in zalivanje razpok v asfaltni vozni podlagi.

Kdaj se bodo dela predvidoma začela, nam na DARS-u niso pojasnila, saj še vedno čakajo, da bo DUTB izbral izvajalca omenjenih del. Ta mora biti izbran do 13. marca, dela na cesti pa se morajo zaključiti do 20. junija. V tem času mora izvajalec del urediti tudi zaporo ceste, pri čemer pa bo v vsakem primeru ves čas obnove za promet odprt vsaj en vozni pas (ali prehitevalni, ali vozni, in/ali odstavni). Promet naj bi tako proti Ljubljani potekal brez zapletov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"