Digitalni merilniki od zdaj tudi v Ibizi in Aroni

1. 8. 2018
Deli

Kot je bilo napovedano, je Seat v Ibizo in Arono vgradil digitalno armaturno ploščo, kakršno poznamo že iz Seatov Leona in Atece.

Oba modela bosta namesto klasičnih analognih merilnikov dobila prilagodljiv zaslon iz tekočih kristalov z diagonalo 10,25 palca, ki bo poleg klasičnih podatkov z analognih instrumentov, kakršna sta merilnika hitrosti in vrtljajev, omogočal prikaz barvnih zemljevidov in napotkov navigacijske naprave. Voznik bo prikaz podatkov na zaslonu upravljal s pomočjo stikala na armaturni plošči, s katerim bo prehajal skozi tri glavne menije. Zaslon z ločljivostjo 1.280 x 480 pik se bo osveževal s frekvenco 75 Hz.

Zaslon bo imel tri možnosti nastavitve – Classic, Digital in Dynamic View. V nastavitvi Classic se bosta vozniku prikazala konvencionalna okrogla merilnika, med njima pa bo lahko voznik izbiral med prikazi različnih parametrov, nastavitev Digital bo z optimalnim izkoristkom ločljivosti zaslona omogočala predvsem učinkovito uporabo digitalnih zemljevidov, način Dynamic View pa bo omogočal jasen prikaz pomembnih podatkov, kakršni so denimo napotki navigacijske naprave. V vseh načinih se bodo prikazovali tudi podatki, ki so pomembni za vožnjo, voznik pa bo lahko zaslon v načinih Classic in Dynamic View prilagajal tudi osebnim potrebam.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"