Direkcija za ceste nenapovedano uvedla popolno zaporo čez Savski otok v Kranju

24. 9. 2018 | Jure Šujica
Deli

Omenjena cesta je ena izmed glavnih prometnih žil v Kranju, zaradi česar bo Kranj v prihodnjih mesecih ob tovrstni zapori dnevno doživljal prometni kolaps. Na uradna pojasnila še čakamo.

Kranjčanom in vsem, ki dnevno ali pa pogosto uporabljajo državno cesto, ki povezuje Savski otok z Zlatim Poljem v Kranju, je izredno slabo stanje omenjene ceste in mostu znano. Ne nazadnje se je o obeh v zadnjih letih po zaslugi treh primerov izletov osebnih in tovornih vozil z mostu (k sreči so se vse tri nesreče končale brez hujših posledic) precej pisalo tudi v številnih medijih.

Sredi poletja je zato voznike pričakal dobrodošel prizor, saj se je Direkcija Republike Slovenije za ceste odločila in naposled začela prenovo mostu, ki naj bi predvidoma trajala nekaj več leto in pol. Danes pa je voznike na omenjenem mostu pričakalo neljubo presenečenje. Cesta je namreč na omenjenem odseku od danes, 24. septembra, od 15. ure zaprta za promet, dela pa se za zdaj še niso začela.

Z omenjeno zaporo je Kranj do 5. marca, ko naj bi bila zapora sproščena, 'izgubil' eno izmed najpomembnejših cest v občini, sporno pa je tudi to, da naj o predvideni zapori pristojni organi ne bi obvestili ne javnosti (prek spletnih strani ali drugih kanalov) ne občine, ki je bila tako o omenjeni zapori obveščena šele danes, ko se je ta že izvajala. Občina se je na potezo direkcije že odzvala s kritičnim zapisom na družabnih omrežjih, ob tem pa jo pozvala k uvedbi vsaj izmeničnega enosmernega prometa, ki bi tako vsaj nekoliko omilil prometni kolaps, do katerega bo v prihodnjih mesecih nedvomno prihajalo na dnevni ravni.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"