Video: Dirkalnik Cupra E-Racer opravil prva testiranja na Hrvaškem

4. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Za testni poligon si je španska avtomobilska znamka izbrala dirkališče v Zagrebu.

Cupra, športni oddelek španske avtomobilske znamke Seat, se je na začetku letošnjega leta osamosvojila in že kmalu zatem na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila svoj prvi električni avtomobil. Na prvi pogled je bilo mogoče ugotoviti, da je bil za osnovo uporabljen Seatov dirkalnik, s katerim španska znamka nastopa v prvenstvu turnih avtomobilov TCR.

Dirkalnik Cupra e-Racer bo v bližnji prihodnosti nastopal v novoustanovljenem prvenstvu električnih turnih avtomobilov e-TCR, ognjeni krst pa je doživel včeraj, in to nedaleč stran od nas. Pri Cupri so se namreč odločili, da prve kroge z bodočim dirkalnikom opravijo na poligonu v hrvaškem glavnem mestu. Po koncu testiranj je bila ekipa z rezultati zadovoljna.

»Z dirkalnikom Cupra e-Racer želimo avtomobilsko dirkanje ponesti na nov nivo. Verjamem, da lahko na novo ustvarimo moto šport in smo pri tem tudi uspešni. Prav avtošport je eden izmed stebrov znamke Cupra in ponosni smo, da je naši ekipi uspelo narediti električni dirkalnik za turne dirke,« je ob predstavitvi v Zagrebu dejal Seatov podpredsednik oddelka za raziskave in razvoj dr. Matthias Rabe.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja