Do Pokljuke mimo Bleda že konec junija

28. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Poleg zaključka projekta blejska obvoznica pa je več obnovitvenih del letos napovedanih tudi znotraj občine Bohinj.

Zastojem na glavni cesti skozi Bled, ki povezuje Pokljuko s preostalim delom Gorenjske in Slovenije, so očitno šteti dnevi. Dela na težko pričakovanem, 2,6 kilometra dolgem odseku severne obvoznice med Gorjami in Bledom bodo menda namreč kmalu končana, in sicer proti koncu junija, torej pred vrhuncem poletne turistične sezone. Vrednost investicije naj bi ob koncu del sicer znašala 4,2 milijona evrov.

Poleg dokončanja obvoznice mimo Bleda bo v občini Bohinj letos na cestah opravljenih še nekaj drugih obnovitvenih del. Že v naslednjih dneh naj bi se začela rekonstrukcija ceste med Bohinjskim jezerom in Jereko skozi naselje Stara Fužina, ki naj bi bila s prekinitvijo v poletni turistični sezoni zaključena proti koncu letošnjega leta. Vrednost investicije je ocenjena na 1,09 milijona evrov. Druga rekonstrukcija znotraj občine bo potekala na cesti med Bohinjsko Bistrico in vasjo Polje. Vrednost teh del je ocenjena na 1,2 milijona evrov.

Poleg omenjenih del je v pripravi še razpis za ureditev ceste med Bohinjsko Bistrico in vasjo Jezero, v sklopu katerih se bosta izvedli ureditev cestišča in postavitev avtobusnih postajališč ter pločnikov. Ta dela se bodo začela nekoliko pozneje, saj še vedno ni bil izbran izvajalec del – razpis je že v pripravi – posledično pa neznana ostaja tudi njihova vrednost.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja