Dobrodelni sklad Marca Simoncellija

25. 12. 2011
Deli
Dobrodelni sklad Marca Simoncellija

Družina, prijateli in tesni sodelavci nesrečno preminulega Marca Simoncellija so dobra dva meseca po tragični nesreči osnovali dobrodelni sklad v čast in spomin na legendarnega Super Sic-a.

Idejo za ustanovitev sklada Marca Simoncellija je dobil njegov menedžer Carlo Pernat, Marcova družina in prijatelji pa so poskrbeli, da je ideja hitro postala realnost.

Namen sklada je pomagati vsem, ki potrebujejo pomoč, hkrati pa ohraniti spomin na vedno pozitivnega in posebnega Marca. Sredstva za pomoč ljudem bodo v okviru delovanja sklada zbirali na način, ki bi bil gotovo všeč tudi pokojnemu Marcu - z zabavanjem množič in organizacijo zabavnih dogodkov, razstav in podobnega. Na obletnico njegovega rojstva bo v Riminju organiziran dogodek na katerem bodo nastopili znani italijanski komedijanti iz različnih televizijskih šovov, znani glasbeniki, njegovi prijatelji in številni športniki. 'Na način, ki bi bil všeč tudi mojemu sinu' je za revijo Mediaset povedal Marcov oče Paolo.

Sklad Marca Simoncellija bo vodila njegova družina in njegovi prijatelji. Na mesto predsednice sklada bo sedla mama Rossella, pomembno vlogo bo imela tudi sestra Martina in njegovo dekle Kate, sodelovali pa bodo tudi drugi v motošportu vplivni ljudje, prej omenjeni Carlo Pernat in novinar in Marcov prijatelj Paolo Beltramo.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja