3. del videotrilogije AM drift pokala 2007

21. 4. 2008
Deli

Finale slovenske tekmovalne drift sezone se je konec septembra odvijalo na stezi Raceland pri Krškem, kjer svoje znanje in zmogljivosti razkazujejo tudi nekateri najzanimivejši avtomobili (za tovrstno početje) Avtomagazinove testne "flote".

Najprej so se drifterji borili v tekmovanju posameznikov, kjer je svojo prvo zmago dosegel Peter Žvan. Glavna favorita za skupno zmagoslavje Cimerman in Žagar sta imela nekaj več težav, a sta kljub temu ostala edina kandidata za lovoriko. Na zadnjo tekmo sezone, nočno drsenje dvojic (twindrift), sta odšla z enakim točkovnim izkupičkom, pri čemer sta oba računala na smolo neposrednega tekmeca še preden bi prišlo do morebitnega medsebojnega obračuna.

Več zbranosti in konstantnih voženj je na koncu prikazal Cimerman, ki je moral z osvojenim drugim mestom na nočni tekmi sicer priznati premoč Kudiću, a je vseeno zbral dovolj točk, da si je lahko nadel lovoriko najboljšega v AM drift pokalu 2007. Zanimivim borbam in atraktivnim vožnjam ter spominom navkljub pa je nova tekmovalna sezona tik pred durmi, zato se tekmovalci že vneto pripravljajo na letošnje prvo dejanje, ki bo 27.04. na Blagomix Racing parku v Logatcu. Vabljeni!

Kamera: Branco Grabovac

Foto: Matej Grošelj, Gašper Tršan

Oglejte si še:

tukaj

Drift3