3. dirka avstrijskega prvenstva DCA

29. 7. 2010
Deli

Luka Marko Grošelj je na štajerskem Lebringu z zmago še povečal vodstvo in možnosti za osvojitev naslova avstrijskega prvaka.

Majhna, a tehnično zahtevna steza, ki jo avstrijski organizatorji ljubkovalno imenujejo Monte Carlo avstrijskega drift prvenstva, večjih presenečenj ni prinesla. V peklenski vročini, ko se je živo srebro povzpelo na skoraj 40 Celzijevih stopinj, sta vodstvi v svojih tekmovalnih razredih povečala Grošelj in Alois Pamper. Slednji sicer z lepotno napako, saj ga je na njegovem terenu nekoliko presenetljivo ugnal povratnik Georg Comandella, kar ni preveč razveselilo Pamperjevih navijačev.

Grošelj je suvereno oddrsel oba dneva in je v kvalifikacijah prehitel celo Comandello (ki je uporabljal dirkaške dežne gume), na dirki pa je že pred zadnjo vožnjo postavil neulovljiv čas za zasledovalce v svojem razredu. Tudi relist Hannes Danzinger (ki se je nazadnje odlično znašel na mariborskem reliju) ni imel učinkovitega protiorožja, čeprav je izkoriščal vsak centimeter steze. Finale bo 22. avgusta, kot vsakokrat doslej v Melku, kjer je naš voznik vozil (in tudi zmagal) že leta 2005.

AM, foto:? Gašper Tršan