Avto Magazin Drift Power pokal: Fakuč vodi

23. 6. 2014
Deli
Avto Magazin Drift Power pokal: Fakuč vodi

Druga dirka Avto Magazin Drift Power pokala pod pokroviteljstvom Monster Energy je prinesla novega zmagovalca, vodilni v skupnem seštevku pa ostaja enak.

Uroš Berdajs, nedavni zmagovalec dirke srbskega prvenstva v Čačku je bil na kvalifikacijah najboljši, a se mu je v dvobojih na izpadanje zataknilo v polfinalu, ko ga po vrtenju premagal povratnik Marino Pirič z atraktivnim BMWjem s petlitrskim V8 motorjem. Berdajs je nato napako naredil še v dvoboju za tretje mesto, ko je poskušal prehiteti zmagovalca prve dirke v Vrtojbi, Dejana Fakuča, a sta pri tem po Berdajsovi krivdi trčila.

Fakuč je imel ves čas veliko tehničnih težav, pomagala ni niti menjava avta, poleg tega pa je v polfinalu (s Šušteršičevim avtom) še krepko zletel s steze. A tudi tretje mesto je dovolj, da je ohranil vodstvo v skupnem seštevku.

Marino Pirič je bil vse do finalnega dvoboja izjemno zanesljiv, a je že v polfinalu ostal brez gum. Zato si je za finalni dvoboj izposodil dirkalnik hrvaškega kolega Poljaka (tega je v četrtfinalu izločil Fakuč), a seveda z avtom, ki ga ni bil vajen, ni mogel konkurirati Kaudererju.

Avto Magazin Drift Power pokal se bo ob podpori Monster Energy nadaljeval 24. avgusta na Blagomix Racing Parku pri Logatcu, končal pa septembra z drugo dirko v Vrtojbi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja