Keršič začel najbolje

28. 4. 2013
Deli

Prva dirka letošnjega Avto Magazinovega Drift Pokala pod pokroviteljstvo Monster Energy Drink ni postregla s presenetljivim zmagovalcem, a zato ni bila nič manj zanimiva.

Da bo boj za slovenski drifterski prestol, ki ga letos lanski zmagovalec Gregor Sedlar ne brani, hud, je bilo jasno že pred tekmo. Rok Keršič, Uroš Berdajs, Gašper Tršan, Benjamin Čemas, Miha Šuštaršič, pa Hrvat Dario Skoko in še kod bi lahko računal na zmago.

Prvi je med favoriti izpadel Miha Šuštaršič (izgubil je dvoboj s Skokom, v katerem sta dirkača tudi trčila), že v osmini finala ga je izločil Skoko. Ta je nato v naslednjem krogu naletel da danes odličnega Tršana in izpadel. Keršič je imel manj zahtevne nasprotnike vse do polfinala, kjer se je moral potruditi, da je premagal Iviča. Vmes je v boju z Berdajsom izpadel Čemas, ki zaradi težav z menjalnikom ni mogel zaključiti atraktivnega prehitevanja, zmagovalec tega dvoboja pa je klonil v dvoboju s Tršanom. Tako sta se za tretje mesto pomerila Berdajs in Ivič, slavil je slednji, v velikem finalu pa je Kršič zanesljivo ugnal Tršana in osvojil prvo letošnjo zmago.

Naslednja dirka pokala bo čez mesec dni v Mičevcu pri Zagrebu, že seDAJ pa je jasno, da ostaja boj za končnega zmagovalca nepredvidljiv in povsem odprt.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"