Napovednik: Skipper Avtomagazin Driftchallenge

25. 4. 2008
Deli

V nedeljo, 27. 4. 2008, bodo na stezi Blagomix Racing Park v IOC Zapolje (pred Logatcem) spet zahrumeli motorji tekmovalnih avtomobilov. Po paralelnem relikrosu se bodo tokrat predstavili vedno atraktivni drifterji, ki se bodo počez, posamično in v drsenjih dvojic, povsem bok ob boku, v seriji tekem potegovali za lovoriko najboljšega v Avtomagazinovem drift pokalu 2008.

Lovoriko brani Peter Cimerman z BMW M3 ST, od katerega navijači tudi letos pričakujejo boj za najvišje uvrstitve. Med resne favorite za sam vrh se je z nakupom tekmovalnega BMW E30 325i uvrstil njegov kolega Peter Žvan, ki je že lani s precej nekonkurenčno Alfo redno posegal po stopničkah.

Seveda ne smemo pozabiti na specialista twindriftov Edisa Kudića, hrvaškega talenta Marina Pirića, nevarnih Nemcev Markusa Militzerja in Dina Rockstroha ter skritih slovenskih "orožij" Darka Šalamuna, Gregorja Sedlarja, Aleša Prevodnika, Kristjana Grünerja, Primoža Marna, Petra Kališka, Grego Iviča in druge, ki so že lani prikazali kvalitetne vožnje, letos pa bodo skušali še večkrat presenetiti "stalni inventar" na najvišjih mestih AM drift pokala.

Ob 9.30 uri se na Blagomix Racing Parku, ki je v tekmovalnem drifterskem koledarju AM stalnica že četrto zaporedno leto, začnejo treningi, kjer bodo vozniki preizkušali končne nastavitve svojih drift dirkalnikov in predvsem iskali ustrezne gume, s katerimi bodo drsenja hitra in lahko nadzirljiva, kar bo še posebno pomembno, saj bodo vozniki proti betonskemu zidu, ki loči tribune od steze, počez drseli tudi z več kot 100 km/h!

Da bi bila atraktivnost še večja, se bo osem najboljših voznikov po prvih dveh tekmovalnih krogih za naslov zmagovalca logaške tekme pomerilo v za gledalce in voznike adrenalinskih, sicer pa zahtevnih in nepredvidljivih twindriftih, ko bo tekmovalca kljub drsenju ločilo tudi samo nekaj centimetrov . .

Vremenska napoved za nedeljo je odlična, obeta se nam toplo sonce, brezvetrje in 21 Celzijevih stopinj. Za gledalce z vsaj malo bencina v krvi, ali z vsaj majhno nagnjenostjo k adrenalinu, bodo lepo vreme, drzni vozniki, legendarni komentator Vlado Krivec, kulinarična ponudba, atrakcije spremljajočega programa (drsenje s Supermotom, drifterski vložki najboljšega slovenskega drifterja Luke-Marka Grošlja, sicer enega izmed sodnikov . . ) in zabaven DJ dovoljšen razlog, da si v svoj koledar pod nedeljskim datumom z velikimi črkami zapišejo: Skipper Avtomagazin Driftchallenge, IOC Zapolje (Logatec). Se vidimo na nedeljski veliki drifterski zabavi!

Podrobnejši spored in pravila za tekmovalce si lahko preberete tukaj.

AM drift pokal 2007 si lahko v celoti ogledate na spletni strani Avto magazina:

Teaser_Logatec