Uvodni spektakel Petru Žvanu

27. 4. 2008
Deli

Kot se je izkazalo po koncu nedeljske (sicer prve letošnje) tekme AM drift pokala, naše napovedi in obljube o spektakularnem dogajanju na Blagomix Racing Parku niso bile pretirane. Poln logaški avditorij je z bučnim aplavzom nagrajeval vse nastopajoče tekmovalce, ki so s svojimi drifti povsem blizu zaščitnih ograj prikazali dobršno mero znanja in dirkaškega poguma.

Izločilno sito prvih dveh tekmovalnih krogov so bile posamične vožnje, najboljših 8 pa se je nato za končno zmago pomerilo v priljubljenih twindriftih. Gregor Sedlar, Matej Čik, Peter Cimerman, Peter Žvan, Matej Švarc, Simon Kregar, Grega Mišic in Nemec Markus Militzer, so po sistemu smreke (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) odločali o napredovanju v polfinale (vsaj 2 vožnji, 1 dobljen dvoboj) in finale (vsaj 4 vožnje, 2 dobljena dvoboja).

Končni zmagovalec Žvan, ki se ima po smoli na treningu (uničen oljni karter) za nastop na tekmovanju zahvaliti Fortuni in predvsem požrtvovalnima mehanikoma Tomažu in Dejanu, je največji del posla opravil že v četrtfinalu, ko je v finalu pred finalom, kakor je dvoboj ocenil komentator Vlado Krivec, po maratonskem boju izločil glavnega favorita Petra Cimermana. Drugo mesto je na koncu presenetljivo osvojil Mišic, tretjega pa najboljši voznik osmine finala (torej še posamičnih voženj) Sedlar.

Tekmovanje je pokazalo precejšen napredek nekaterih voznikov, saj so bile razlike med najboljšimi 6 vozniki (po osmini finala) zelo majhne (in le nekaj večje do 11. mesta). Za vrh se bori večje število nastopajočih, kar je odličen obet za prihajajoče tekme AM drift pokala v sezoni 2008. Čestitke vsem tekmovalcem in se vidimo na naslednjem Avtomagazinovem driftchallengu! O vseh podrobnostih boste seveda pravočasno obveščeni (MG).

Rezultati top 8:

1. Peter Žvan

2. Grega Mišic

3. Gregor Sedlar

4. Simon Kregar

5.-8. Peter Cimerman, Markus Militzer, Matej Švarc, Matej Čik

Končni rezultati v PDF obliki.

Fotoreportažo s tekmovanja najdete v Avtomagazinu št. 10/2008.

Vse o letošnjem tekmovanju si lahko preberete v rubriki Drift na spletni strani Avto magazina.

Foto: Saša Kapetanovič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja