Video: Finale nemškega drift prvenstva IDC

15. 11. 2007
Deli

2. in 3. novembra se je na dirkališču Hockenheim odvilo finale letošnjega nemškega drift prvenstva v režiji Sport Auta, ki tako kot Avto magazin že več let podpira driftanje v tekmovalni obliki.

Tudi tokrat je na tekmovanju nastopil član Avtomagazinove drift ekipe in najboljši slovenski drifter Luka-Marko Grošelj, ki so mu organizatorji vedoč, da svojega M3 turbo pripravlja za prihajajočo sezono, namenili vlogo enega izmed štirih glavnih sodnikov tekmovanja. Sodniško mesto si je zagotovil z lansko finalno zmago v Hockenheimu in sodniškimi izkušnjami v Avtomagazinovem drift pokalu.

Nemško serijo je tako kot tudi finale osvojil nizozemski rutiner Remmo Niezen v BMW M3 E30 s predelanim šestvaljnim motorjem iz novejšega brata E36 (test M3 E92, najnovejšega iz "emovske" falange, si lahko preberete v 23 št. AM).

Z nemškim finalom se je zaključila večina letošnjih evropskih drift tekmovanj. V redakciji smo se že začeli pripravljati na prihajajočo sezono Avtomagazinovega drift pokala, da pa bo čas do prvih tekmovanj v novi sezoni vam drifterjem in ostalim avtomobilskim navdušencem minil karseda hitro (v kar ob kopici najavljenih drift projektov s strani letošnjih voznikov v pokalu ne gre dvomiti), pripravljamo darilo, ki bo nared v začetku prihodnjega leta.

Več slik in vtisov o samem tekmovanju najdete tukaj.

Foto: Gašper Tršan

Kamera: Peter Cimerman, Gašper Tršan

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem

Drift_Nemcija2