Videonapovednik: AM Drift Pokal 2009

28. 5. 2009
Deli

Vsi tisti, ki ste nestrpno čakali začetek domače tekmovalne drift sezone, boste kmalu prišli na svoj račun. 31. maja bodo na stezi Blagomix Racing Park pri Logatcu namreč že peto leto zapored zahrumeli motorji in s tem oznanili uvod v verjamemo vnovič pestro, atraktivno in tesnih drsenj »bok ob boku« polno driftersko leto. V videu si lahko ogledate nekaj utrinkov iz sezone 2008.

Izrazitega favorita za skupno zmago letos ni, saj so fantje čez zimo pridno trenirali in sestavljali svoje letošnje dirkalnike, med najnevarnejšimi pa bo zagotovo branilec naslova Peter Žvan, ki bo namesto avstrijskega prvenstva DCA vso energijo usmeril v drsenja na slovenskih tleh.

Tesno za petami mu bodo z »nabrušenimi rogovi« sledila nekatera že uveljavljena imena preteklih let, kot so denimo hitro napredujoči Gregor Sedlar, »okrepljeni« Simon Kregar (presedlal na BMW-jevega M3 E36), »rekonvalescent« Tadej Gostinčar (simpatij polnega Opla je zamenjal za konkurenčnejši BMW-jev dirkalnik 325i E30 iz delavnice Tomaža Križmana), v drsenjih dvojic vselej nevarni Edis Kudić …

Na svoj izplen bodo prežali tudi tekmovalci z nekoliko manj izkušnjami, ki pa so po videnem na nekaterih zimskih treningih papirnatim favoritom vrgli precej veliko tekmovalno rokavico in tujci, ki si vsled odlično pripravljenih dirkalnikov venomer obetajo najvišje uvrstitve.

Logaško tekmovanje (z vstopnino 5 EUR) se bo začelo s treningi okoli devete ure zjutraj, nadaljevalo s posamičnimi vožnjami na izločanje, pri čemer se bo najboljša osmerica kot v pretekli sezoni med seboj (v neposrednih bojih – t.i. »twindriftih«) s centimetrsko natančnostjo pomerila za končno razvrstitev.

Med premori bo za šov skrbel avstrijski drift prvak Luka Marko Grošelj, ki bo vragolije izvajal s svojim novim dirkalnikom povsem po vzoru legendarnega BMW-jevega M3 GTR iz devetdesetih let, obeta pa se tudi prisotnost nekaterih zanimivejših avtomobilov (na področjih zunanje podobe in avtoakustike).

Letošnja uprizoritev Avtomagazinovega drift pokala bo po uvodni tekmi še enkrat obiskala logaški poligon, gostovala pa bo še v krškem Racelandu, na katerega so se drifterji medtem že povsem navadili.

Vabljeni na šov poln skurjenih gum in atraktivnih drsenj dirkaške pločevine povsem bok ob boku (MG)!

Nekaj utrinkov iz lanske drift sezone:

Foto: Arhiv AM

Drift2009_napoved