Družina Range Rover je dobila četrtega člana. Imenuje se Velar.

2. 3. 2017
Deli

Jaguar Land Rover je predstavil novega križanca srednjega velikostnega razreda, ki ga je s fotografijo napovedal pred dnevi. Imenuje se Range Rover Velar, uvršča se med Range Rover Evoque in Range Rover Sport, naprodaj pa bo poleti.

Kot pravijo pri Land Roverju, so za njihovega novega člana značilni elegantna preprostost, vizualno minimalistični pristop in pionirske potrošniške tehnologije. Pri njegovem razvoju so si prizadevali, da bi bile njegove oblike čim bolj čiste in s čim manj motečimi elementi, da bi ga uspešno uvrstili med oba omenjena modela, mu vdihnili izročilo znamke in z njim hkrati utemeljiti prihodnje trende ter ga, tako kot druge Range Roverje, pripravili na vsakršne pogoje vožnje.

Namenili so mu sofisticiran štirikolesni pogon z možnostjo zračnega vzmetenja vseh štirih koles, oddaljenost dna od tal do 251 milimetrov, možnost vožnje v vodi globine650 milimetrov in izčrpno elektroniko za pomoč pri vožnji po terenu. Šest bencinskih in dizelskih motorjev razpolaga z močmi med 180 in 380 'konji', vsi pa delujejo v kombinaciji z ZF-ovim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in inteligentnim štirikolesnim pogonom.

Po zaslugi medosne razdalje 2.874 milimetrov in smotrnega oblikovanja je v kabini dovolj udobnega prostora za potnike in 632 litrov njihove prtljage, ki so jim namenili tudi novi informacijsko-razvedrilni sistem z 10-palčnim zaslonom v središču, kot se za znamko spodobi, pa je izčrpen tudi nabor asistenčnih in varnostnih sistemov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"