ECOmeet tudi letos uspešen

19. 10. 2016
Deli

Največji slovenski dogodek na področju električnih in ostalih ekoloških vozil je že sedmič postregel s pestro in pisano ponudbo.

Več tisoč obiskovalcev si je lahko ogledalo zanimive električne eksotike s Teslo S na čelu, omeniti pa velja seveda še Leafa, električne Zoe, Twizzyja, Kangooja ter hibridne Toyote in predprodukcijskega Hyundaia Ioniqa. Precej je bilo še "domačih" predelav. Udeležena so bila tudi vozila na LPG, na dogodek pa so svoja ekološka vozila pripeljali tudi LPP, Snaga in Mestno redarstvo. Slednje je na dogodku s strani podžupanje Jelke Žekar v uporabo dobilo novo službeno vozilo Renault Twizzy. Poskrbljeno je bilo še za ljubitelje dvokolesne mobilnosti - tako električne, kot tudi na nožni pogon. Precej se je letos povečala še udeležba izobraževalnih ustanov s svojimi zanimivimi projekti ter raznih društev, ogledali pa smo si lahko še E-Transformerja, multimedijski tovornjak, ki ima na strehi sončno elektrarno ter na izviren in zanimiv način predstavlja ločevanje in ponovno uporabo elektronskih in električnih odpadkov. Kaj pa letalo? Letalo na Kongresnem trgu? Seveda, tudi to smo videli!

Dodatno težo je dogodku dala prestižna lokacija na Kongresnem trgu, ECOmeet 2016 pa je še enkrat dokazal, da sodi v center in v Teden mobilnosti.

Strokovnjaki, znanstveniki, trgovci ter uporabniki vozil na alternativni pogon so zopet imeli priložnost in pokazali veliko mero odprtosti, sodelovanja, izmenjali izkušnje in skovali nova partnerstva. Zaradi velikega pomena širjenja znanja in ozaveščanja o potencialih okolju prijaznih tehnologij so se razstavljavci še posebej potrudili in poglobljeno ter razumljivo obiskovalcem predstavili svoj trud in rezultate dolgoletnega raziskovanja in praktičnega dela.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"