Novice Promocijsko sporočilo

Efficient Dynamics - motorji z okolju prijazno dinamiko

6. 5. 2015
Deli

BMW je v novi BMW serije 1 premierno vgradil učinkovite, varčne in dinamične predstavnike nove družine trivaljnih in štirivaljnih motorjev, ki jih je združil z novim 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic, ki mu pri prestavljanju pomaga navigacija.

Tri-, štiri- ali šestvaljni bencinski ter tri- in štirivaljni dizelski motorji prihaja iz nove družine, ki povečano učinkovitost črpajo iz skupnih konstrukcijskih elementov. Prinašajo do 12-odstotne prihranke goriva in izpolnjujejo okoljska merila Euro6, a to ne moti njihove dinamike, saj tudi hitreje razvijajo moč. Skupna jim je uporaba aluminija, trdnega kovanega jekla in drugih kakovostnih materialov v konstrukciji ter pripomočke za optimizacijo delovanja, kot so integrirana izravnalna gred ter optimizirana konfiguracija sesalnih in izpušnih vodov.

Bencinskim motorjem prednosti ne prinašata le tehnologija za prisilno polnjenje BMW TwinPower Turbo in sistem neposrednega vbrizgavanja goriva HPI, ampak tudi povsem prilagodljivo krmiljenje ventilov Valvetronic in prilagajanje odmičnih gredi, ki sta ključna za odzivnost in moč, hkrati pa tudi pripomoreta k bolj čistostim izpušnim plinom.

Posodobljena ponudba dizelskih motorjev sega od 116 do 224 "konjskih moči", v povprečju pa porabijo 12 odstotkov goriva manj kot njihovi predhodniki, kar se odrazi v izpustih pod 120 grami ogljikovega dioksida na kilometer. Motorji temeljijo na konceptu optimizirane učinkovitosti, ki temelji na prisilnem polnjenju s spremenljivo geometrijo turbin in krmiljenju gredi turbinskega polnilnika ter posodobljenem sistemu neposrednega vbrizgavanja goriva preko skupnih vodov s tlakom polnjenja do 2500 barov. Izboljšave se odražajo tudi v bolj prijetni zvočni kulisi motorja.

Omeniti velja še novi 8-stopenjski menjalnik Steptronic, ki prestave pravočasno prilagaja dani vozni situaciji, pri tem pa mu pomaga navigacijski sistem avtomobila, pa tudi sistem za regeneraciji zavorne energije, delovanje pomožnih sklopov na zahtevo, indikator za optimalno prestavljanje, funkcijo Auto Start Stop in še kaj.

Več na:

http://www.bmw.si/si/sl/newvehicles/1series/3door/2015/showroom/index.html