Električni taksi na preskusih v polarnem mrazu

13. 3. 2017
Deli

Proizvajalec znamenitega londonskega taksija London Taxi Company (LTC) je že precej napredoval pri razvoju svojega novega taksija, pri katerem bo za pogon skrbel elektromotor s podaljševalnikom dosega v obliki majhnega bencinskega motorja. Naprodaj bo v zadnji četrtini letošnjega leta.

Kot pravijo pri LTC, so novemu taksiju namenili najbolj obsežni razvojni program v zgodovini, ki vključuje tudi vožnje v območju polarnega kroga na Norveškem, kjer temperature sežejo krepko pod -15  stopinj Celzija. S tem bi radi zagotovili, da baterije ne bodo preobčutljive na mraz, hkrati pa so preskusili tudi kakovost in gretje voznikovega in potniškega prostora v ekstremnem mrazu. Seveda so preskusili tudi vozniške lastnosti.

Novi londonski taksi pa s tem še ni doživel najhujšega, saj ga bodo med nadaljnjimi preskusi zaprli tudi v komoro, kjer bodo temperature dosegle 49 stopinj pod ničlo. S tem bi radi zagotovili, da bo motor vedno vžgal, tudi po najbolj hladnih nočeh.

Sicer pa se je LTC s polarnimi preskusi električnega taksija pohvalil tudi na Times Squaru v New Yorku, kjer so si lahko taksisti na velikem svetilnem panoju ogledali svoj potencialni delovni stroj prihodnosti.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"