Ferrari J50 za petdeseto obletnico na Japonskem

16. 12. 2016
Deli

Ferrari je na posebni slovesnosti v tokijskem središču ta narodno umetnost predstavil na deset primerkov omejeno serijo Ferrarija J50, s katerim je obeležil 50. obletnico svoje prisotnosti na Japonskem.

Ferarri J50 je dvosedežni roadster s streho targa, ki je bila za Ferrarijeve cestne avtomobile značilna predvsem v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja. V Ferarrijevem oddelčku za posebne projekte so ga zasnovali na Ferrariju 488 Spiderju, poganja pa ga posebno uglašena različica 3,9-litrskega motorja V8, ki razvoja moč 690 'konj'.

Karoserijo so oblikovali popolnoma na novo in ji namenili futuristične poteze, kupci pa bodo lahko s svojimi namigi sodelovali pri dokončni ureditvi vsakega primerka posebej. Z aerodinamičnimi prijemi so poleg ugodnega količnika zračnega upora dosegli tudi zmanjšanje šume vetra okoli avtomobila, z učinkom "čeladnega pogleda" skozi vetrobransko steklo pa so spomnili na Ferrarijeve dirkalne barchette, ki segajo vse v petdeseta leta prejšnjega stoletja.