Ferrari osvojil zlato nagrado iF Design

16. 3. 2019 | Janez Heimer
Deli

V sklopu podelitev znanih oblikovalskih nagrad iF Design, ki jih za izjemne oblikovalske dosežke podeljujejo že 66 let, so nagrado osvojili Ferrari Monza SP1, Portofino, 488 Pista in SP38.

Ferrari Monza SP1 je osvojil najbolj prestižno zlato nagrado iF Design, ki so jo podelili na slovesnosti v Münchnu. Ocenjevalci so pohvalili minimalistične in elegantne linije modela serije Icona, novega koncepta posebne omejene serije.

Ferrari Monza SP1, podobno kot model SP2, predstavlja reinterpretacijo 'barchette' iz petdesetih let prejšnjega stoletja s »klasično perfekcijo s pridihom preteklosti«, kot so se izrazili ocenjevalci. Gre za cestni enosed, ki izstopa z asimetrično razporeditvijo, monolitnim profilom in čistostjo oblike.

V Münchnu je Ferrari osvojil še tri nagrade za tri svoje modele: Portofino, 488 Pista in SP38, ki so ga izdelali le enega. Nagrade pomenijo novo priznanje Ferrarijevemu oblikovalskemu oddelku za inovativne izdelke znamke Ferrari in iskanje simbioze med estetiko in tehnologijo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja