Fiat Ducato za pustolovce

28. 8. 2017
Deli

Na salonu kamping opreme v Düsseldorfu je Fiat predstavil avtodom Ducato 4x4 Expedition 2017, ki so ga zasnovali na novi različici Ducata s pogonom na vsa štiri kolesa, ki je namenjen predvsem ljudem s športnim in pustolovskim življenjskim slogom.

Ducato je sicer tudi do sedaj imel možnost štirikolesnega pogona, a pri Fiatu pravijo, da so ga, v sodelovanju s partnerjem, francoskim specialistom za štirikolesne pogone Dangelom, popolnoma prenovili in vanj vključili tudi sodobne varnostne sisteme vključno z nadzorom stabilnosti.

Štirikolesni pogon je zasnovan na viskozni sklopki s samostojnima diferencialoma spredaj in zadaj ter dvema reduktorjema, poleg osnovne, povsem samodejne konfiguracije, pa bo na voljo tudi z zaporo diferenciala ali diferencialom z omejenim zdrsom. Kot pravijo pri Fiatu, bo Ducato 4X4 ponudil kombinacijo trdnosti in zmogljivosti, ki bosta zagotovljeni tudi ob polni obremenitvi, kar je posebno pomembno za prostočasna vozila, pri katerih uporabniki najpogosteje povsem izkoristijo dovoljeno nosilnost.

Fiat bo štirikolesni pogon sicer ponudil v kombinaciji z vsemi različicami Ducata, tako furgoni kot tudi s šasijami za nadgradnjo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"