Fiva lajša življenje lastnikom starodobnikov

12. 12. 2017
Deli

S podpisom sodelovanja s spletno platformo classicparts4you bodo lastniki še lažje našli ustrezne nadomestne dele za svoja vozila.

Mednarodna organizacija FIVA, ki skrbi za ohranjanje tehnične dediščine za prihodnje generacije in je od 17. aprila letos članica organizacije UNESCO je pred kratkim naredila pomemben korak, ki bo močno pomagal lastnikom starodobnih vozil. 18. novembra je namreč podpisala partnerstvo z organizacijo classicparts4you (CP4Y), neodvisno spletno platformo za iskanje in dobavo nadomestnih delov in pnevmatik za starodobna vozila.

CP4Y omogoča svojim strankam nakup rezervnih delov s strani dobaviteljev originalnih nadomestnih delov, s podpisom pogodbe o sodelovanju s Fivo pa bo po novem omogočala nakup tudi s strani manjših in večjih dobaviteljev, katerih ustreznost je pred tem potrdila omenjena organizacija. Dogovor naj bi se v praksi začel upoštevati v prihodnjih mesecih, verjamejo pa, da se bo storitev hitro razširila po vsem svetu.

Skupen cilj: povezovanje proizvajalcev delov in lastnikov vozil

»Podpiranje kulture in ohranjanje starodobnih vozil s pomočjo moderne tehnologije je vizija, ki ji sledimo,« je ob podpisu sodelovanja dejal Marco Zimmermann iz spletne platforme classicparts4you. »Poleg ponudbe nadomestnih delov najvišje kakovosti želimo navdušencem pomagati pri iskanju delavnic, izdelovalcev in drugi strokovnjakov na tem področju. Prednost spletne platforme je v tem, da je dostopna uporabnikom iz vsega sveta, v prihodnje pa storitvi želimo dodati še možnost virtualnega sestavljanja vozil s pomočjo snemalnikov zvoka in kamer, kar bo uporabnikom v veliko pomoč.«

Dr. Mario Theissen, podpredsednik Five ob tem dodaja, da bo imel začetek sodelovanja med Fivo in CP4Y največji dolgoročni učinek ravno za njihove stranke, ki bodo tako lažje dostopale do kvalitetnih nadomestnih delov. To pa je v končni fazi po Theissnovih besedah eden izmed najpomembnejših ciljev obeh strani.

JureŠujica
Foto: Arhiv AM