Forda Fieste RS vsaj za zdaj še ne bo

31. 5. 2018 | Jure Šujica
Deli

Vseeno pa njen prihod ni popolnoma izključen, morda bo izdelavo spodbudila tudi konkurenca.

Še eno razočaranje za voznike hitrih malih Fordov. Ti namreč že vse od predstavitve prve generacije Fieste ST, ki je na ceste zapeljala s četrto generacijo modela leta 2004, upajo, da ji bo po zgledu modela Focus sledila tudi različica RS. Po spletu tako ob prihodu vsake nove generacije hitro zaokrožijo precej realistične skice, kako naj bi bil prihajajoči mali športnik videti (pri tem se avtorji v veliki meri opirajo na Focusa), vsakič pa se nato konča le pri tem.

Nič drugače ne bo niti pri najnovejši generaciji Fieste. Čeprav se je pred časom omenjala možnost, da bi Fiesto RS lahko na cestah zagledali še pred koncem desetletja, ko naj bi bil predstavljen tudi Focus RS četrte generacije, pa se to očitno ne bo zgodilo. To je zdaj za nizozemski portal AutoRAI potrdil tudi Amko Leenarts, vodja oblikovanja pri Fordovem evropskem oblikovalskem oddelku.

Konkurenca razmišlja o nadgradnji

»Ne vidimo razloga, zakaj bi ponudili Fiesto, ki bi bila še močnejša od izvedbe ST. Njene sposobnosti so namreč že zdaj takšne, da potrebe po še močnejši različici enostavno ni,« je dejal Leenarts. S tem je zanikal namigovanja o morebitnem novem športniku, ki jih je pred tedni sprožil Leo Roeks, vodja oddelka Ford Performance Europe.

A razlog za predstavitev Fieste RS bi morda kmalu že lahko prišel. Eden od glavnih konkurentov v razredu majhnih športnih kombilimuzin, Volkswagen Polo GTI, naj bi namreč že kmalu prejel nadgradnjo po zgledu Golfovih različic Performance in R. Se bodo pri Fordu v tem primeru vdali v usodo in Volkswagnu prepustili prestol ali pa se vendarle podali v boj z Nemci in uslišali želje mnogo privržencev?

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel