Prenovljeni Ford Ka+ je dobil terensko uglašeno različico Active

5. 2. 2018
Deli

Ford je z novimi smernicami uskladil svojega nizkocenovnega malčka Forda Ka+, ki mu je tudi izboljšal nabor motorjev in dodal križansko različico Ka+ Active.

V notranjosti se osveženi Ka+ od predhodnika loči predvsem po večjem 6,5-palčnem na dotik občutljivem zaslonu, ki omogoča uporabo sodobnejšega infozabavnega vmesnika Sync3, dodane pa je tudi nekaj druge opreme za bolj udobno vožnjo. Na karoseriji so drugačni predvsem maska hladilnika in žarometi, ki imajo po novem tudi funkcijo samodejne vključitve ob slabših svetlobnih pogojih.

Najbolj očitna novost je terensko naravnana različica Ka+ Active, ki pa nima le plastičnih zaščitnih oblog na karoseriji in določenih dodatkov v notranjosti, ampak je podvozje dejansko dvignjeno za triindvajset milimetrov, kar omogoča vožnjo tudi po nekoliko bolj grobi podlagi.

Novosti so tudi pod motornim pokrovom, kjer je doslej bil na voljo le 1,2-litrski bencinski štirivaljnik. Namesto njega bodo kupci dobili prav tako 1,2-litrski trivaljnik Ti-VCT, ki bo med 1.000 in 3.000 vrtljaji zagotavljal za 10 odstotkov več navora in porabil štiri odstotke manj goriva. Poleg njega bo na voljo tudi 1,5-litrski turbodizelski motor. Oba bosta delovala v kombinaciji z izboljšanim petstopenjskim ročnim menjalnikom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"