Ford odlično s Focusom in Fiesto

Ford Focus je najbolje prodajani model na svetu, Fiesta pa je pometla s konkurenco v razredu manjših kompaktnih avtomobilov.

2. 5. 2013

Podatke je podala vodilna agencija za spremljanje avtomobilske panoge in trendov, podjetje Polk. Ti kažejo, da je bilo po vsem svetu v letu 2012 registriranih skupno kar 1.020.410 Focusov, kar ga je uvrstilo na prvo mesto med vsemi prodanimi avtomobili.

Za Fordovo Fiesto se je odločilo 723.130 kupcev, kar jo uvršča na prvo mesto med manjšimi kompaktnimi vozili. Za Focusovo zmago imajo veliko zaslug tudi kupci na Kitajskem in v ZDA. Število registracij na Kitajskem se je lani povečalo za 51 odstotkov, po Polkovih podatkih pa ob upoštevanju svetovnih razsežnosti na tem trgu prodajo vsakega četrtega Focusa. Prodaja v ZDA se je v letu 2012 povečala za 40 odstotkov.

Velik uspeh je lani dosegel tudi Fordov modelov serije F (najbolje prodajani pickup v Ameriki v zadnjih 36 letih zapored), saj se je zanj odločilo 785.630 kupcev, s čimer se je ta model uvrstil na tretje mesto med vsemi modeli vozil, ki so bili prodani na vseh svetovnih trgih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri