Frankfurt: Seat Arona in Leon Cupra R, ki bo imel z ročnim menjalnikom 10 'konjev' več

12. 9. 2017
Deli

Seat je v letošnjem letu, ki velja za enega najbolj uspešnih v zgodovini znamke, na avtosalon v Frankfurtu premierno prikazal dva avtomobila: Arono in športno različico Leona, Cupra R.

Športni terenec je drugi model španske znamke v tem avtomobilskem segmentu, ki je svojo premiero pred novinarji doživel že meseca junija, sedaj pa bo na pogled postavljen tudi širši javnosti. Izdelan je na tako imenovani MQB A0 platformi, katero si deli z modelom Ibiza, zaradi svoje prostornosti in večje oddaljenosti od tal, pa naj bi bil primeren tako za vsakodnevne potrebe med tednom kot tudi oddih na prostem med vikendom. Kljub nekoliko bolj terenski drži bo avtomobil vozniku še vedno omogočal nekoliko bolj dinamično vožnjo, po kateri so avtomobili španskega proizvajalca tudi znani.

Cupra R z 10 konji več v različici z ročnim menjalnikom

Za večjo število pogledov pa bo pri Seatu skrbela dirkaško nastrojena različica modela Leon, ki bo nosila oznako Cupra R. Najmočnejši Seatov avtomobil v zgodovini bo vozniku ponujal 300 konjskih moči, v kolikor bo opremljen z DSG menjalnikom, ali pa še 10 več, v kolikor bo kupec izbral različico s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Pogon bo speljan na sprednji kolesni par, za zaustavljanje pa bodo skrbel zavorni sistem proizvajalca Brembo. Navzven se avtomobil od serijske različice loči po bronasto obarvanih ogledalih in dodatkih iz ogljikovih vlaken, na voljo pa bo v treh barvah: pirinejsko sivi, polnočno črni in mat sivi. Omejena serija 799 primerkov bo kupcem na voljo od konca letošnjega leta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja