Frankfurt: Toyota - po desetih letih novi Land Cruiser, v Slovenijo pride oktobra

12. 9. 2017
Deli

Nova generacija velikega terenca, kateremu bo družbo delala študija modela CH-R, sta glavni novosti, ki ju Toyota predstavlja v Frankfurtu.

Toyotin prestižni terenski avtomobil Land Cruiser v novi preobleki prihaja na trg 65 let po predstavitvi prve generacije – ki je bila prvotno namenjena zgolj premagovanju brezpotij – in polnih deset let po predstavitve aktualne generacije, ki je na trg zapeljala leta 2007. Nova generacija kot največjo spremembo prinaša popolnoma na novo zasnovano platformo, kjer bo karoserija pritrjena na šasijo, s čemer bo novinec še lažje premagoval zahtevnejše terene.

Poleg novega Land Cruiserja so pri Toyoti na ogled postavili tudi študijo že znanega modela CH-R z oznako Hy-Power, s katerim opominjajo na uspeh, ki ga je dosegla znamka na področju hibridne tehnologije, hkrati pa študija, ki se od serijske različice loči po drugačni, bolj agresivni barvni shemi, napoveduje nadaljnje širjenje hibridne tehnologije tudi v ostale modele. Pri Toyoti sicer niso povedali za koliko, a so poudarili, da ima študija močnejši pogonski sklop od serijske hibridne Toyote CH-R, s čimer tudi napovedujejo, da bodo odslej v vseh hibridnih modelih ponudili dva različno močna pogonska sklopa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja