Frankfurtski sejem ekskluzivno v Avto magazinu

11. 9. 2007
Deli

V zadnji številki Avto magazina (19/2007) smo ekskluzivno (prvi med tiskanimi mediji v Sloveniji! ) predstavili reportažo z letošnjega frankfurtskega avtomobilskega salona. Avto magazin je zato izjemoma izšel dan pozneje, torej v petek, 14. septembra. Številne zanimive članke, fotogalerije in videoposnetek si lahko ogledate tudi na naši spletni strani.

Najpomembnejše serijske novosti s sejma najdete v Avtomagazinovi fotogaleriji in in si jih lahko ogledate na videoposnetku, lepšo plat sejma pa v fotogaleriji Hostese v Frankfurtu in v videu Nežnejša plat Frankfurta.

Kakšna pa je ta naša (menda) glamurozna služba občudovanja zloščene pločevine in fotografiranja hostes v resnici, pa v blogu našega urednika, ki si vedno znova obljublja, da ne bo več pešačil po salonih.

Osnovni info . .

Letošnji 62. mednarodni avtomobilski salon v Frankfurtu IAA se za obiskovalce odpre v soboto, 15. septembra, zaključi pa v nedeljo, 23. septembra.

V teh dneh so vrata odprta med 9. uro zjutraj in 7. uro popoldan. Dnevni obisk med tednom stane 13, ob koncu tedna pa 15 evrov na osebo. Če boste tja potovali z osebnim avtomobilom z navigacijskim sistemom, za cilj vtipkajte naslov: Messe Frankfurt GmbH, Ludwig-Erhard-Anlage 1, D-60370 Frankfurt am Main. Iz Ljubljane do Frankfurta je okroglih 800 kilometrov, večinoma avtomobilske ceste. Ne pozabite na vinjete za avstrijske avtoceste in na dodatne predornine. Bolj udobno je v Frankfurt potovati z letalom, saj Adria Airways tja leti direktno (agencije pa organizirajo enodnevne oglede, tudi z letalom), s frankfurtskega letališča pa pelje hitri vlak.

V neposredni bližini sejmišča so številni hoteli (za najem sobe v njih ste sicer že kake pol leta prepozni), še več jih je v (z mestnimi vlaki, avtobusi ali taksiji) še obvladljivi okolici. Na sejmišču so bari, restavracije, okrepčevalnice in vse drugo, kar potrebujete za normalno preživljanje dneva ali dveh.

Za obisk salona se splača tudi dobro fizično pripraviti, saj razstavne hale obsegajo skupaj 321.700 kvadratnih metrov površin, zunanje razstavne površine pa še nadaljnjih 83 tisoč kvadratnih metrov, kar postavlja to sejmišče med tri največje na svetu.

Uradno spletno stran salona najdete na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"