Genesis Essentia je obiskala Villo d'Este

28. 5. 2018
Deli

Hyundaijeva nova razkošna znamka je na prireditev Concorso d'Eleganza Villa d'Este ob Comskem jezeru pripeljala študijo visoko zmogljivega električnega kupeja Genesis Essentie.

Genesis Essentia, ki smo jo sicer lahko videli že marca na avtomobilskem salonu v New Yorku, je prvi popolnoma električni avtomobil znamke, ki so mu namenili tudi lahek monokok iz ogljikovih vlaken in razkošno butično ukrojeno notranjost. Za pogon skrbi več elektromotorjev, ki omogočijo pospešek v treh sekundah do 100 kilometrov na uro. Oblikovno študija predstavlja načelo 'Athletic Elegance', iz katerega bodo izhajali prihodnji Genesisovi modeli.

Kot je povedal Genesisov direktor Manfred Fitzgerald, so hoteli s študijo pripraviti objekt želja, strasti in navdiha. Zato so tudi ponosni, da so dobili povabilo na prestižno prireditev ob Comskem jezeru. Šef oblikovanja Luc Donckerwolke je dodal, da so s študijo definirali svojo vizijo električnega GT-ja, na katero so vplivali tudi nekateri od klasičnih športnih avtomobilov, ki smo jih videli na prireditvi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"