Genesis Hybrid Sports Sedan

29. 3. 2016
Deli

Hyundaijeva razkošna znamka Genesis je na avtomobilskem salonu v New Yorku predstavila študijo športne štirivratne limuzine s hibridnim pogonom, s katero napoveduje prihodnjega tekmeca avtomobilov srednjega razreda, kot sta BMW serije 3 ali Mercedes-Benz razreda C.

Za športne zmogljivosti avtomobila skrbi hibridni pogonski sklop v čigar središču je 245-'konjski' bencinski motor 2.0 GDi, ki deluje v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Pri Genesisu niso objavili podatkov o moči in številu elektromotorjih ali kapaciteti baterije, prav tako pa tudi ne o zmogljivostih.

Vsekakor pa so omenili, da gre za "sodoben pogled na razkošje", ki se izraža v usnjeni notranjosti, "plavajočem" 21-palčnem ukrivljenem na dotik občutljivem zaslonu z vsemi pomembnimi podatki, ki so ga kombinirali z analognimi instrumenti, in skulpturnih sedežih voznika in sopotnikov. Odprta ergonomska zasnova volanskega obroča služi nemotenemu pogledu na instrumente in izboljšuje upravljanje.

Poudarjajo tudi izboljšani uporabniški vmesnik HMI (Human Machine Interface) na osnovi velikanskega zaslona, ki se odziva na več hkratnih potegov s prsti in je sposoben zaznavati tudi rokopis. Tridimenzionalno zaznavanje kretenj uporabnikom omogoča tudi, da z enim zamahom roke vsebino "prestavijo" z enega konca zaslona na drugega.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja