GM in Reva za razvoj električnih avtomobilov

24. 9. 2009
Deli
Chevrolet Volt.

New Delhi – General Motors Indija in Reva Electric Car Company sta danes v New Delhiju napovedala, da bosta podpisala dogovor o sodelovanju na področju razvoja električnih vozil za indijsko tržišče.

GM Indija in Reva bosta skupaj razvijala platforme, tehnologije in napredne kontrolne sisteme električnih vozil. Cilj je razviti in na trgu indijskim kupcem ponuditi cenovno dostopne majhne avtomobile.

"Zelo smo veseli, da lahko sodelujemo z Revom, vodilnim podjetjem v razvoju električnih pogonskih kontrolnih sistemov", je povedal predsednik in izvršni direktor GM Indija, Karl Slym. "Tesno bomo sodelovali tudi z Indijsko vlado katere eden od ciljev je zmanjšati odvisnost od fosilnih goriv in razviti infrastrukturo za razvoj električnih vozil. Veseli smo, da bomo lahko našim kupcem ponudili nove ekološke proizvode."

Omenjeni družbi sta začeli skupno študijo o možnostih vgradnje električnega pogona v GM-ova majhna vozila. V kratkem bosta GM in Reva razkrila več podrobnosti o majhnem električnem vozilu. Začetek proizvodnje je predviden za leto 2010.

Chetan Maini, namestnik predsednika Uprave in glavni tehnolog v Revi je povedal: "Zelo smo veseli, da smo z GM Indija stopili v partnerstvo s katerim delimo željo zmanjšati emisije ogljikovega dioksida. Reva in GM Indija bosta skupaj maksimalno izkoristila vse prednosti kampanje in tako bo Indija postala center razvoja in proizvodnje električnih vozil ter z njimi povezanimi tehnologijami. Naše edinstveno sodelovanje lahko spodbudi daljnosežne spremembe v industriji."

"Razvoj malih električnih vozil predstavlja rastoči segment v avtomobilski industriji. Pričakujemo, da bo sedelovanje z Revom v Indiji pospešil napredek GM pri zadovoljevanju potreb kupcev", je povedal Nick Reilly, predsednik mednarodnih operacij General Motorsa.

GM preučuje kar nekaj energetskih alternativ in naprednih tehnologij, ki bi zadovoljile potrebe kupcev po celem svetu. GM verjame, da vozila z električnim pogonom, ki temeljijo na baterijah, in vozila s tehnologijo vodikovih gorivnih celic predstavljajo najbolj dolgoročno rešitev za osebni prevoz. GM bo nadaljeval s svojim raziskovanjem in razvojem tega področja.

GM je pred kratkim odprl svoj nov Global Battery Systems Lab, ki je največji in tehnološko najnaprednejši laboratorij za baterije v Združenih državah Amerike. GM bo v novem laboratoriju opravljal ključna raziskovanja na področju tehnologije naprednih baterij in pospešil prihod vozila z električnim pogonom, vključno z Chevrolet Volt kot tudi drugimi hibridi in hibridno-električnimi vozili ter vozili s tehnologijo gorivnih celic.

Za vožnje do 40 milj (64 kilometrov) Chevrolet Volt poganja le elektrika. Zaradi generatorja, ki ga poganja bencinsko gorivo, pa se Voltov doseg podaljša na več kot 300 miljev (483 kilometrov). Chevrolet Volt uporablja elektriko kot svoj primarni izvor energije in bencin kot sekundarni izvor, ki služi za proizvajanje električne energije.

Reva Electric Car Company s sedežem v Bangaloru, Indija, ima več kot 14 let izkušenj na področju razvoja in proizvodnje električnih vozil. Reva je bilo prvo podjetje, ki je komercializiralo električne avtomobile. Prodaja ali tržno testira svoje proizvode v 24 državah po Aziji, Evropi in južni Ameriki. Ima največji vozni park električnih avtomobilov z več kot 3.000 vozili na cestah in več kot 43 milj (70 milijonov kilometrov) voznih izkušenj. Reva je za priznanje svojih dosežkov prejel nagrado Frost & Sullivan 2008 Automotive Powertrain Company of the Year.

General Motors Company, eden izmed največjih svetovnih proizvajalec avtomobilov, je ustanovljen leta 1908, danes po vsem svetu zaposluje približno 219.000 ljudi. Svetovni sedež GM je v Detroitu, ZDA. General Motors Company posluje v več kot 140 državah. GM in njegovi strateški partnerji proizvajajo avtomobile in tovornajek v 34 državah, ta vozila pa prodajajo in servisirjajo pod naslednjimi blagovnimi znamkami: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Opel, Vauxhall in Wuling. GM Indija upravlja z dvema tovarnama za proizvodnjo vozil ter prodaja in servisira vedno več Chevroletovih proizvodov. Več informacij najdete na www.gm.com.

(GM press)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"