Goodyear: 9. generacija UltraGripa

29. 10. 2014
Deli

Goodyear je predstavil 9. generacijo zimskih pnevmatik UltraGrip, ki izpolnjuje zahteve spremenljivih vremenskih razmer po Evropi.

Za zimske mesece v Evropi so značilne spremenljive vremenske razmere, zato je Goodyear razvil pnevmatiko UltraGrip 9, ki izpolnjuje zahteve nadvse muhastega zimskega vremena; od hladnih in suhih dni do dežja, snežne brozge ali snega. Na razvoju najnovejše zimske pnevmatike je delal več kot dve leti, v njem pa so sodelovali tudi slovenski strokovnjaki. V štirih razvojnih obratih, med drugim tudi v tovarni Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. v Sloveniji, so med razvojem izdelali okoli 3.000 prototipov.

Predhodnico z oznako UltraGrip 8 so v zadnjih treh letih montirali na več kot 7 milijonov vozil, UG9 pa je še bolj prilagojena spremenljivim vremenskim razmeram. V primerjavi s predhodnico je boljša pri vožnji v snegu, saj številni robovi in lamele v ramenskih blokih omogočajo boljšo vodljivost, spremenljiva geometrija blokov pa čvrst oprijem v snegu. Poleg tega gosto posejane lamele in bolj kvadratna naležna ploskev pnevmatike povečujejo njeno zmogljivost na ledu, medtem ko je zaradi hidrodinamičnih kanalov odporna proti akvaplaningu v dežju ter snežni brozgi. V mrzlih deževnih dneh čvrsti ramenski bloki s tehnologijo 3D BIS poskrbijo tudi za učinkovito zaviranje na mokrih cestah.

Uporabniki lahko obrabo spremljajo tudi s pomočjo tako imenovanega TOP-indikatorja v obliki snežinke, ki je vgrajen v tekalno plast pnevmatike. V trenutku, ko ima pnevmatika samo še 4 mm globok profil, je obrabljena tudi snežinka, ki uporabnika opozori, da pnevmatika ni več primerna za zimske razmere in jo je potrebno zamenjati.

Pnevmatika UltraGrip 9 je na voljo v 33 dimenzijah v razponu od 14 do 16 col in je namenjena manjšim ter srednje velikim vozilom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja