Goodyear bo širil kranjsko tovarno

25. 12. 2018 | Jure Šujica
Deli

Kar 160 novih delovnih mest bo kranjska tovarna odprla po izgradnji nove proizvodne linije. 

Kranjska tovarna podjetja Goodyear velja za eno izmed bolj spoštovanih znotraj globalne mreže enega od največjih gumarskih proizvajalcev na svetu. To je verjetno tudi eden izmed razlogov, zakaj je bila pred kratkim izbrana za občutno povečanje, ki ga podjetje načrtuje že zelo kmalu. V Kranju naj bi namreč že na začetku leta 2019 začeli gradnjo novega, 5.400 kvadratnih metrov velikega obrata za proizvodnjo pnevmatik višjega cenovnega razreda.

»Zahteve po gumah večjega premera in višjega cenovnega razreda znotraj trgov EMEA (ki zajemajo Evropo, Bližnji vzhod in Afriko, op. p.) so iz dneva v dan večje. Da bi zato zagotovili nadaljnjo stabilno rast podjetja, pri Goodyearu nameravamo v kranjski tovarni izvesti investicijo v vrednosti 94 milijonov evrov, s čimer bomo posledično povečali proizvodnje kapacitete,« je pojasnil Henry Dumortier, podpredsednik Goodyear Europe.

Omenjena investicija bo proizvodne kapacitete podjetja povečala za skupno 25 odstotkov, zgolj v tem obratu pa naj bi letno izdelali okoli 1,8 milijona novih gum, pri čemer se bodo osredotočili na pnevmatike s premerom med 17 in 19 palci. Bo pa na ta račun tovarna zaposlila kar nekaj dodatne delovne sile. V proizvodnji, ki bo s polno močjo začela obratovati v letu 2021, naj bi delo tako našlo 160 novih delavcev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol