Goodyear predstavlja novo serijo avtomobilskih gum z dirkalnim značajem

14. 2. 2019
Deli

Goodyear v sezono toplih mesecev vstopa s predstavitvijo serije treh gum Eagle F1 SuperSport, ki so, kot pravijo, primerne za vožnje po cestah in dirkalnih stezah.

Gume Eagle F1 SuperSport, SuperSport R in SuperSport RS se uvrščajo v rastoči segment gum UUHP (Ultra Ultra High Performance), ki s pomočjo naprednih tehnologij voznikom zagotavljajo krajšo zavorno pot, vrhunski stik s podlago in natančno vodljivost tako na običajnih cestah kot tudi na dirkališčih, na voljo pa so za zelo različne zmogljive avtomobile, od Volkswagna Golfa GTI do Porscheja 911 GT2 RS.

Guma Eagle F1 SuperSport s togimi rebri tekalne površine povečuje odzivnost pri menjavanju smeri, masiven zaprt dezen na ramenskem delu ji zagotavlja tudi nadzor v ovinkih, zelo trda bočnica pa pripomore k boljši vodljivosti brez posledic za vozno udobje. S kombinacijo različnih zmesi gume se uspešno prilagaja tudi vremenskim razmeram, saj zunanji deli tekalne površine izboljšajo oprijem na suhi, notranji segmenti pa na mokri podlagi. Namenjena je predvsem avtomobilom, kot so Volkswagen Golf GTI, BMW M3, Mercedes-AMG C63 ali Porsche 911 Turbo.

Guma Eagle F1 SuperSport R zagotavlja še več oprijema in natančnejšo vodljivost. Prilagojena zmes gume ji omogoča dobro oprijemljivost na suhi podlagi, mostički v kanalih tekalne površine pa večjo stabilnost v ovinkih. Z optimizacijo naležne površine omogoča tudi enakomernejšo porazdelitev pritiska ob podlago ter natančno in odzivno vodenje. Namenjen je najzmogljivejšim avtomobilom, kakršni so Volkswagen Golf Club sport, BMW M4 CS ali Porsche 911 GT3.

Najbolj dirkalni značaj ima guma Eagle F1 SuperSport RS, ki obvlada premikanje mej na dirkalni stezi, homologirana pa je tudi za vožnjo po odprtih cestah. Namenili so ji posebno zmes gume, pri kateri so izkoristili izkušnje z dirkališč in ji zagotavlja vrhunski oprijem in zmogljivosti na suhi podlagi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"