Gorske dirke: V Buzetu zmaga Bubniča!

22. 9. 2014
Deli

V hrvaškem Buzetu, kjer se je odvijala zadnja letošnja gorska dirka za evropsko prvenstvo, hkrati pa je veljala tudi kot predzadnja dirka slovenskega prvenstva, je med slovenskimi dirkači zmagal Milan Bubnič z Lancio Delto HF Integrale.

Po treningih in prvi tekmovalni vožnji je sicer najbolje kazalo Matevžu Bohu (MItsubishi Lancer EVO IX), vendar mu je sneta cev pri turbopuhalu v drugi vožnji precej pokvarila rezultat. Tako je prvič letos slavil primorec Milan Bubnič, drugi je bil Boh, odličen tretji pa Aleš Prek (Honda Civic Type-R). Ker je Peter Marc (Mitsubishi Lancer EVO IX) osvojil četrto mesto, bo šele zadnja dirka v Čedadu (12. oktobra) prinesla prvaka.

V diviziji I je bil najhitrejši Daniele Trani (Citroën AX GTi), vendar sta tako Denis Savič (MG ZR 105) kot Gregor Jurak (Suzuki Swift GTi) največ pridobila pri trenutnem točkovanju v prvenstvu zaradi odstopa vodilnega Andreja Prelca (Suzuki Swift GTi).

Absolutno najhitrejši med slovenskimi dirkači pa je bil Marjan Smrdelj, ki je s formulo 3000 osvojil odlično šesto mesto v skupni razvrstitvi dirke. Z rekordom proge pa je zmagal kdo drugi kot Italijan Simone Faggioli (prototip Norma). (AMr)

FOTO: Uroš Modlic

Rezultati

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"