Grafitarji nad Twinga

26. 1. 2012
Deli

Morda ste v teh dneh že opazili, kako mimoidoči v večjih slovenskih mestih sproščajo svojo umetniško žilico nad Renaultovimi jumbo plakati.

Gre za marketinško akcijo ob prihodu novega (slovenskega) Twinga, ki kupcem omogoča precej svobode pri izbiri dodatkov in oblikovanju zunanjosti in notranjosti avtomobila. Od 23. do 27. januarja umetniki v Ljubljani, Kranju, Novem Mestu in Mariboru kracajo po jumbo plakatih in tako dizajnirajo Twinga po okusu.

Grafični oblikovalec, ilustrator in grafitar Miha Kosmač in Renata Bedene, umetnica, ki deluje na področju tekstilnega oblikovanja, sta svoj pečat že pustila na ulicah Ljubljane. Miha je nad idejo navdušen, saj pravi: »Koncept je zanimiv, saj pušča posamezniku pri ustvarjanju proste roke in kar je najbolje – nastajanju umetnosti se lahko pridruži prav vsak«.

Ostalim umetnikom se lahko pridružite tudi danes, ko bo Miha Artnak med 11. in 16. uro  ustvarjal na Slovenski ulici v Ljubljani. Matej Koren in Petja Montanez pa bosta ustvarjala jutri, v petek, 27. 1.: Petja Montanez med 9. in 13. uro v Ljubljani na trgu OF pri Emoniki, Matej Koren pa med 11. in 16. uro v Mariboru na Poljanah.

Več informacij o umetniških dogodkih in avtorjih umetnin preberite na strani http://www.facebook.com/RenaultSlovenija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja