GT-R Drone, ki v le 1,3 sekunde doseže 100 kilometrov na uro

27. 6. 2016
Deli

Pri Nissanu so razvili dron, ki je kos njihovemu najbolj brutalnemu cestnemu modelu, Nissanu GT-R. Seveda se ne imenuje nič drugače kot GTR-R Drone.

Da bi lahko novemu Nissanu GT-R sledil med snemanjem na dirkalni stezi, so mu inženirji iz podjetja Tornado XBlades Racing, prvaka na svetovnem prvenstvu za drone World Drone Prix, namenili posebne dirkalne nastavitve tehnike in ohišje z nizkim zračnim uporom, ki mu omogočajo, da z mesta v le 1,3 sekunde doseže hitrost 100 kilometrov na uro.

Če Nissan GT-R moč svojega 3,8-litrskega twin turbo motorja V6 na podlago prenaša preko vseh štirih koles, GT-R Drone svojo hitrost doseže s štirimi zračnimi vijaki, ki jih poganjajo elektromotorji 2000kW XNova, vgrajeni na šasijo kvadrokopterja Sky-Hero z dirkalno specifikacijo. Pospeškom in okretnosti GT-R Drona in obračalnemu krogu 0,3 metra Nissan GT-R ne more biti kos, premaga ga le pri končni hitrosti, saj avtomobil doseže 315 kilometrov na uro, dron pa "le" 185 kilometrov na uro.

Obe vozili sta svoje prednosti predstavili na dirkališču Silverstone, kjer je za volan Nissana GT-R sedel voznik moštva Nissan NISMO Ricardo Sanchez, dron GT-R Drone pa je upravljal britanski prvak v tekmovanju z droni za leto 2015 James Bowles.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"