HERE WeGo, sopotnik za urbano mobilnost

28. 7. 2016
Deli
HERE WeGo, sopotnik za urbano mobilnost (foto: HERE)
HERE

Podjetje za razvoj navigacijskih rešitev v oblaku HERE je predstavilo mobilno navigacijsko aplikacijo HERE WeGo, ki bo poenostavila predvsem poti po urbanem okolju in bo, kot pravijo pri podjetju, 'odzivna na zahtevo', osebna in pregledna.

Urbanim popotnikom bo poleg običajne navigacije nudila tudi pregled nad različnimi možnostmi prevoza, ki bodo najbolje ustrezale njihovim popotniškim zahtevam. Poleg načrtovanja poti in usmerjevanja po njih bo aplikacija pokrila vse potrebe popotnikov d začetka poti do prihoda na cilj, med drugim pa jim bo poiskala tudi najbolj ustrezno parkirišče za avtomobil in jih vodila med hojo na zadnjem delu poti.

Aplikacija vsebuje široko paleto podatkov, med katerimi so zvočno vodenje 'turn-by-turn' med vožnjo in hojo uporabnika po več kot 130 državah, ki so na voljo brez ali s povezavo s spletom. Vsebuje tudi podatke o javnem prometu v več kot 1200 mestih po vsem svetu, podatke o kolesarskih stezah, storitvah 'car sharing' z integrirano službo Car2Go, postajališčih taksijev in parkiriščih. Omogoča tudi primerjavo različnih poti do cilja ter izračun stroškov in časa potovanja, v 55 državah pa omogoča tudi spremljanje aktualnih prometnih razmer. Uporabniki si lahko naložijo digitalne karte 150 držav in jih uporabljajo tudi brez povezave s spletom.

Kot pravijo ustvarjalci, je aplikacija HERE WeGo evolucija aplikacija HERE Maps z več poudarka na možnosti mobilnosti v mestu. Uporabnikom bo brezplačno na voljo v operacijskih sistemih Android in iOs, a bo uporabnikom prvega vsaj v začetku na voljo več možnosti.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"