Starše v pižami pred barom je laže preživeti kot prometno nesrečo pod vplivom alkohola

29. 11. 2017
Deli

Takšno je geslo akcije "Heroji furajo v pižamah", ki se začenja danes in s katero bi radi pobudniki predvsem mlade voznike opozorili na nevarnosti, ki jim sebe in svoje sopotnike izpostavijo, če vinjeni sedejo za volan avtomobila.

Kot je pokazala statistika prometnih nesreč, je za vsako tretjo kriva vinjenost voznika, vsako tretjo nesrečo, za katero je glavni vzrok vinjenost, pa povzročijo mladi vozniki, ki  med vožnjo avtomobila v krvi sploh ne bi smeli imeti alkohola. V tretjini takšnih nesreč so udeleženi mladi med 15. in 29. letom starosti. Povprečna starost, pri kateri mladi zaradi nesreč takšne vrste, ki se večinoma zgodijo konec tedna, pristanejo na vozičku, je 22 let

Akcija, ki poteka na pobudo Zavoda Vozim in s sodelovanjem policije, drugih organizacij in podjetij ter znanih Slovencev, se začenja danes, z njo pa bi radi mlade nagovorili, naj vinjeni ne sedajo za volan avtomobila, ampak naj raje pokličejo starše ali druge znance, naj jih trezni pridejo iskat in odpeljejo domov. Hkrati pozivajo tudi starše, naj poskrbijo za varen prevoz svojih otrok z zabave, četudi morajo zato v pižami sredi noči vstati iz postelje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja