Hibridni Mercedes-Benz razred A že prihodnje leto

18. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli

Na voljo bo v dveh različicah, A220e in A250e, električne izvedbe po neuradnih informacijah ne bo.

Nova generacija Mercedes-Benza razreda A, ki smo jo sami že preizkusili, počasi prihaja tudi k nam. Prva vozila je tako mogoče že opaziti na cestah, a je ponudba predvsem na področju motorizacije za zdaj še precej skromna. Predvsem navdušenci nad športnimi različicami z oznako AMG bodo morali tako na 'svojega' še nekoliko počakati.

Kot kaže, pa bo ponudbo četrte generacije najmanjšega Mercedesa prvič okrepila tudi 'prava' hibridna izvedba modela. Ta naj bi po poročanju britanskega avtomobilskega portala Autocar na ceste zapeljala že na začetku prihodnjega leta in bo predstavljala alternativo dizlom ter lahkim hibridom, ki jih pri podjetju s trikrako zvezdo še ponujajo. Na trgu naj bi se za kupce boril z Audijem A3 e-tronom, ki naj bi kmalu doživel prenovo.

Premierno v Parizu

Čeprav o novem Mercedesu oziroma njegovem pogonskem sklopu za zdaj še ni uradnih informacij, pa naj bi zaupni viri iz tovarne že sporočili, da bo osnovo hibrida predstavljal 1,3-litrski bencinski motor z močjo 163 'konjev' (120 kilovatov), ki mu bo nato pomagal še elektromotor z močjo 66 kilovatov. Ta izvedba bo nosila oznako A250e 4Matic, naj bi pa pri Mercedesu razvijali še šibkejšo različico z oznako A220e 4Matic, ki naj bi imela enak elektromotor in nekoliko šibkejši, a še vedno 1,3-litrski bencinski motor s 136 'konji' oziroma 100 kilovati moči.

Oba avtomobila naj bi premiero doživela na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu, že zdaj pa je jasno, da pri Mercedesu ne bodo ponudili električne izvedbe razreda A. Namesto tega bodo na njegovi platformi MFA2 izdelali podobno velik samostojni električni avtomobil z novim dizajnom in oznako EQ A, ki naj bi se v ponudbi pridružil prihajajočemu križancu EQ C.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja