Hidria odprla novo proizvodno linijo za "čiste" dizelske tehnologije

2. 7. 2018
Deli

Hidria je v svoji tovarni v Tolminu odprla novo avtomatizirano proizvodno linijo, na kateri bodo izdelovali komponente sistema za hladen zagon dizelskega motorja s tipalom tlaka Optymus PSG.

Popolnoma avtomatizirano robotizirano proizvodno linijo so po načelu industrije 4.0 razvili in izdelali v Hidrii. Z uporabo sistema industrijskega vida zagotavlja tudi popolno sledljivost proizvodnje. Prav tako je plod Hidrijinega razvoja tudi sistem Optymus PSG, ki so ga z otvoritvijo proizvodne linije tudi uradno začeli serijsko izdelovati. Gre za inovacijo, ki pripomore k do 30-odstotnemu zmanjšanjuporabe goriva in izpustov škodljivih snovi ter pomaga k doseganju okoljskih normativov, ki bodo začeli veljati leta 2020.

Optymus PSG je vgrajen v izgorevalno komoro motorja, kjer več kot 100.0000-krat na sekundo izmeri zračni tlak v motorju in pridobljene podatke po vgrajeni elektroniki in z uporabo digitalnega algoritma posreduje računalniku, ki jim prilagodi krmiljenje motorja, tako da optimizira vbrizgavanje goriva v izgorevalno komoro in druge parametre, ključne za učinkovito izgorevanje goriva.

Hidria je sistem Optymus PSG uradno sicer začela izdelovati danes, a dejansko ga že od začetka leta v svoje dizelske motorje vgrajujejo veliki proizvajalci avtomobilov, med katerimi so poudarili predvsem znamke skupine Volkswagen.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja