Honda predstavila konceptni CR-V brez strehe

30. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Nova izvedba športnega terenca bo na voljo od 1. aprila letos.

Japonski avtomobilski proizvajalec ali, bolje rečeno, njihova britanska izpostava se je odločila za zelo drzno potezo. Čeprav prihaja nova generacija priljubljenega športnega terenca CR-V, so namreč na osnovi aktualnega modela 'zasnovali' novo različico vozila, ki bo brez dvoma lovila poglede mimoidočih, saj bo kot prva v zgodovini modela predstavljena brez strehe.

Pri tem, ko smo zapisali, da avtomobil ne bo imel strehe, pa nismo mislili, da bo avtomobilu mogoče odpreti streho, kot je to pri večini klasičnih kabrioletov, ampak bo avtomobil brez kakršnekoli zaščite potnikov pred vremenskimi vplivi. Čeprav so s tem izdatno zmanjšali trdnost in varnost avtomobila, so namreč streho vozila, skupaj s stebričkoma B in C, enostavno odstranili. S tem je avtomobil postal praktično nevozen.

Predstavniki za odnose z javnostmi pri Hondi so ob predstavitvi 'koncepta' zapisali: »To je pogumna usmeritev modela CR-V na nov, neobstoječ trg. Naši prodajni načrti so za zdaj sicer še precej konservativni, saj ne načrtujemo prodati nobenega avtomobila, verjamemo pa, da bo z odpravo nekaterih napak, kot je ta, da je avtomobil brez strehe in posledično strukturno nestabilen, koncept postal prodajna uspešnica.«

No, če se vam je zgornja izjava zdela, milo rečeno, nevsakdanja, naj vam za konec pojasnimo, da ne gre za dejanski koncept, ampak le zabavno prvoaprilsko šalo japonskega podjetja. Honde CR-V tako vsaj še lep čas ne bo na voljo v izvedbi brez strehe.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"