Hondin Urban SUV bo HR-V

13. 4. 2014
Deli
Hondin Urban SUV bo HR-V

Ko bodo letos jeseni pri Hondi predstavili evropsko različico svojega križanca, bodo ponovno uporabili kratico, ki je v Evropi že znana – HR-V.

Križanec je bil prvič predstavljen lani januarja v Detroitu kot Urban SUV Concept, novembra v Tokiu pa kot Vezel (serijski model za japonski trg). Pri Hondi so ugotovili, da bi ime za japonski trg malce preveč čudno zvenelo za angleško (in podobno) govoreče dežele, tako da bo Urban SUV tudi na ameriškem trgu dobil oznako HR-V. Tam ga bodo predstavili na novembrskem salonu v Los Angelesu. To bo nekaj kasneje kot v Evropi, kjer Honda pripravlja evropsko premiero za oktobrsko pariško razstavo.

HR-V-ja smo pri nas že poznali (med letoma 1999 in 2006), potem pa so ga –nerazumljivo – umaknili iz prodaje. Zdaj se torej Honda vrača v razred, ki je v zadnjem času postal izredno priljubljen. Novi HR-V je zasnovan na enaki platformi kot Jazz (ki bo za Evropo tudi debitiral v Parizu), med pogonskimi stroji za Evropo pa bo vsebovala tudi najnovejši Hondin turbodizelski 1,6-litrski motor.