Hyundai i30 Fastback N iz Rima v Pariz v 8 minutah in 18 sekundah

27. 9. 2018 | Matija Janežič
Deli

Hyundai je za predstavitev v Parizu pripravil novega člana družine N, Hyundai i30 Fastback N, ki mu je že uspel poseben podvig, saj se je iz Rima v Pariz pripeljal v vsega 8 minutah in 18:49 sekunde.

Pri Hyundaiju so si seveda privoščili svojevrstno šalo. Gabrielle Tarquini je namreč s Hyundaijem i30 N Fastback res v rekordno hitrem času prevozil razdaljo med 'Rimom' in 'Parizom', a je dejansko šlo za dve danski vasici, ki se imenujeta Rome in Paris, torej enako kot italijanska in francoska prestolnica. Med njima je 12,8 kilometra ceste, ki jo je Tarquini seveda premagal v zgoraj omenjenem času, njegov ekipni kolega Thierry Neuville pa je bil zgolj za delček sekunde počasnejši.

Tako kot i30 N je tudi i30 Fastback N nastal na osnovi serijskega i30 Fastbacka, zato gre za zelo vsakdanje uporaben avtomobil, ki med drugim razpolaga s 450 litri prtljažnika, ki ga lahko povečamo na 1.351 litrov.

Seveda pa je Hyundai i30 Fastback N tudi čistokrvni športnik, ki razpolaga z enako tehniko kot i30 N, kar pomeni, da ga poganja 2-litrski turbobencinski štirivaljnik, ki razvija moč 250 ali 275 'konjev', seveda odvisno od različice, in navor 353 njutonmetrov (s kratkotrajnim povečanjem na 378 njutonmetrov), in do 100 kilometrov na uro pospeši v 6,4 oziroma 6,1 sekunde. Voznik lahko izbira med petimi režimi vožnje, seveda pa mu k športnosti pomaga tudi druga tehnika, vključno z asistenčno in varnostno, ki jo poznamo iz drugih Hyundaijev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja