Hyundai i30 N-line cilja na širok krog (novih) Hyundaijevih kupcev

20. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Cene novinca za zdaj še niso znane, bo pa na voljo že to poletje.

Skoraj vsaka avtomobilska znamka, ki nastopa v segmentu C ali tako imenovanem 'Golfovem razredu', ima v ponudbi vozil tudi športno različico tega avtomobila z močjo nekje med 200 in 300 'konji' moči. Med zadnjimi se je tej druščini z i30 N pridružil Hyundai, ki pa – tako kot vsi ostali – zdaj predstavlja še alternativo za vse tiste, ki si želijo športnega videza in vožnje iz takšnega ali drugačnega razloga pa ne tudi športnega motorja z obilico moči. Ta se imenuje N-line.

N-line bo najprej na voljo v ponudbi modela i30, sodeč po besedah Hyundaija, pa pozneje še pri ostalih modelih. In novosti, ki pripadajo novemu paketu opreme, je veliko, opazne pa so že na prvi pogled, saj bo nepozoren opazovalec i30 N-line hitro zamenjal za 'pravo stvar'. Avtomobil je namreč po močnejšem bratu (skoraj) povzel sprednji odbijač, nov je tudi odbijač na zadnjem delu vozila, kjer pa je par izpušnih cevi združen na eni strani vozila. Nova sta tudi strešni spojler ter komplet 18-palčnih platišč s platišči Michelin PS4 Performance, da gre za športno nastrojenega i30, pa opozarja še značka 'N-line' na vsakem izmed obeh sprednjih blatnikov. Notranjost bodo krasili spremenjena ročica menjalnika, nov volanski obroč in par školjkastih sedežev z izdatno bočno oporo v področju ramen in ledvenega dela.

Poskrbljeno za moč in boljšo vodljivost

Športnosti pa pri avtomobilu ne bo razglašala le njegova zunanjost, ampak tudi vsebina pod motornim pokrovom in kolesi. Tam bo namreč komplet učinkovitejših sprednjih zavor s premerom zavornih kolutov 16 palcev. Utrjeno bo tudi vzmetenje vozila, med parom sprednjih koles pa bo za povečanje srčnega utripa skrbel 1,4-litrski turbo bencinski motor s 140 'konji' oziroma 103 kilovati moči.

Andreas-Christoph Hofmann, podpredsednik oddelka za marketing pri Hyundai Europe je ob predstavitvi novinca dejal: »Naš i30 N se je že ob splavitvi izkazal kot velika uspešnica in je obenem dokaz naših sposobnosti na področju razvoja visoko zmogljivih avtomobilov ter povezovanja naših vozil z užitkom v vožnji. Z i30 N-line ta občutek širimo na širši krog ljudi. Verjamemo v celoten paket dizajna in inženirskih izboljšav, ki bodo k Hyundai Europe pripeljale nove stranke.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja